Uw instructeur Jeroen van de Crommert (1963)
Ik ben al bijna mijn hele leven geïnteresseerd in spiritualiteit. Op mijn 21e ben ik begonnen met Yoga. Vervolgens heb ik Reiki en ook Taichi chu’an beoefend. Vanaf 1992 geef ik auto- en motorrijles. Ik ben tevens rijinstructeur voor mensen met faalangst. Vanaf 1998 geef ik turnles en heb ik de bevoegdheid om sportles aan (ex)-hartpatiënten te geven. In 2004 kwam ik voor het eerst met Chi Neng Qigong in aanraking bij Sietske v Schaijk. Toen heb ik voor een paar oefeningen een aantal gongs (100 aaneengesloten dagen) gedaan. Omdat ik me, voor ik met Chi Neng Qigong begon, ook al goed voelde, is het toen weer even op de achtergrond geraakt en heb ik nog andere Qigong-stijlen beoefend bij Thierry Alibert. In 2006 ging het een stuk minder goed met me en was ik behoorlijk depressief. Ik dacht: “Ik begin per 1 januari ’07 weer met Chi Neng Qigong en als het werkelijk zo goed werkt als iedereen vertelt, dan moet ik binnen 3 weken resultaat hebben”. Dus ben ik op 1 januari 2007 opnieuw begonnen. Na 3 weken voelde ik me inderdaad al beter en dat hoorde ik ook van mijn omgeving. Vanaf 1 januari heb ik dan ook geen dag meer overgeslagen en doe ik met veel plezier de oefeningen! Ik ben met de opleiding tot Chi Neng Qigong instructeur begonnen en ben op 14 september 2008 gecertificeerd voor level 1 instructeur. Op 4 januari 2010 heeft Master Luke Chan mij gecertificeerd als Chi-Lel Qigong instructeur. Op 11 september 2011 ben ik gecertificeerd als level 2 instructeur door Patricia van Walstijn. Naast Chi Neng Qigong beoefen ik ook Aikido (1e Dan) en ben ik een gepassioneerd danser.

Mensen van wie ik tot nu toe les heb gehad:
Sietske van Schaijk, Thierry Alibert (Hij is één van de meest gerenommeerde en gerespecteerde Taiji- en Qigong-docenten van Europa en heeft bij de eerste Europese Kampioenschap Taijiquan 5 gouden medailles gewonnen), Patricia van Walstijn (oprichtster van het Chi Neng Instituut), Anneke Verel, Frank Lageweg, Mirjam en Veronique Willaert, Li Hongshi (hoofd van de Teachers training division’ in het Huaxia Zhineng Centre), Liu Jun (heeft samen met Dr.Pang Ming de Extra-ordinary Capabilities afdeling opgezet waar zij studenten opleidde in het ontwikkelen van hun buitengewone capaciteiten en healing), Ooi Kean Hin, Jianshe, Maître Zhou, Dr. Zusanna Sebkova-Thaller, Karl Fu Chun Qiu en Helen Qing Zhang die beiden van 1993-2000 in het Huaxia Centrum, het door Dr. Pang Ming opgerichte ziekenhuis, hebben gewerkt.
In 2008 heb ik 47 CNQ cursus-dagen gevolgd waarvan 21 dagen bij Chinese leraren. In 2009 heb ik 2 maanden les gehad van Master Luke Chan in China. Daar heb ik tevens Chinese massagelessen gevolgd bij Master Yang en Master Zhou. In 2011 heb ik wederom 2 maanden bij Luke Chan en Master Zhou getraind. Daar heb ik zowel level 1, 2 en 3 getraind.

Wat zijn mijn behaalde resultaten?

Ten eerste ben ik weer veel vrolijker en geniet van elke dag. Ik heb meer energie en minder behoefte aan slaap en ik ben minder stress-gevoelig waardoor ik geen last meer heb van mijn allergieën. Ik sta weer met beide benen op de grond en heb zelf weer de touwtjes in handen. En dat geeft een goed gevoel! Het is ook heerlijk om te merken dat ik vaak op het juiste moment op de juiste plaats ben. Anders gezegd: de synchroniciteit is toegenomen. Om mezelf nog beter te kunnen ontplooien train ik momenteel 2 uur per dag. Mijn Chi-veld is sterker geworden en ik kan mezelf daardoor makkelijker verbinden met mens en natuur.